Worstmakerij-Traiteur van het Jaar





Worstmakerij-Traiteur van het Jaar 2013

Op 27 november heeft Stichting het Worstmakersgilde de nominaties voor Worstmakerij-Traiteur van het Jaar 2013 bekend gemaakt. In eerste instantie waren er 175 deelnemers, waarvan er 12 zijn genomineerd voor de gewilde titel. De nominaties zijn gekozen op basis van een overwachte keuring wat betreft de producten, vleeswaren, worst en traiteurartikelen. Deze onderdelen zijn door een vakjury gekeurd op geur, smaak en versheid.

Op maandag 21 januari 2013 werd de winnaar bekend gemaakt, die zich een jaar lang 'Worstmakerij-Traiteur van het Jaar' mag noemen. Deze prijs werd uitgereikt door niemand minder dan astronout André Kuipers.


Beste Worstmakerij-Traiteur van het Jaar 2010

Persbericht Jaarvergadering 18 januari 2010, Hotel Vianen

De lekkerste worst maken is een bijzondere en smakelijke kunst.

Gildeslager & Worstmaker Theo de Roode uit Heemskerk ontvangt hoogste onderscheiding uit handen van Jack van Gelder, bekend van o.a. NOS Studio Sport.

Tijdens de jaarvergadering van Het Worstmakersgilde, op 18 januari 2010, ontving Gildeslager Theo de Roode de hoogste onderscheiding in de vorm van de “Gildemeester”. Een schitterend beeld waarin de liefde voor het vak 'worstmaker' tot uiting wordt gebracht.

Zo'n 375 vakmensen, 185 ondernemers en medewerkers(sters) waren afgelopen maandag naar Vianen getogen voor deze jaarlijkse happening.
Ieder jaar wordt in hun midden de beste Worstmakerij-Traiteur bekend gemaakt.
Hiervoor worden gedurende het jaar op verschillende momenten diverse producten uit het bedrijf beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding. De leden van Het Worstmakersgilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.

De onaangekondigde keuringen maken duidelijk dat Gildeslager Theo de Roode samen met zijn team, 52 weken per jaar, een geweldige prestatie levert en daar hoort deze onderscheiding bij.

Volgens slager-worstmaker Theo de Roode is het geheim: de kwaliteit van de grondstoffen, de zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen afgestemd op de wensen van zijn consumenten, in combinatie met het vakmanschap. "Daarom worden onze worstsoorten en vleeswaren tot in de verre omtrek gewaardeerd."

Hier is sprake van passie, een ‘onvoorwaardelijke liefde’ voor het vak, en dat proef je!

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.