Varkensvlees

Kies je bewust en hou je van eten? Geniet je van een goede rauwe ham of een mals stuk fricandeau? Ons duurzame varkensvlees voldoet aan jouw eisen: smaakvol vlees, gemaakt met oog voor dier én milieu. In ons assortiment varkensvlees verkopen wij uitsluitend duurzaam varkensvlees van Hollandse bodem of Iberico vlees uit Spanje.



Hollandse Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV)

'Duurzaam betekent dat we ons richten op dierenwelzijn én milieu.' Deze benadering onderscheidt KDV van initiatieven die over het één óf het ander gaan. Met deze innovatieve aanpak wordt ervoor gezorgd dat de varkens gezonder zijn en een goed leven hebben. Dat begint al bij de zwangere zeug en de biggen. Bovendien gaan alle boeren die bij KDV zijn aangesloten, slim om met energie en waar mogelijk wordt er zelfs zelf energie opgewekt. Inmiddels besparen deze boeren al meer dan 40% op energie.

  • Het vlees van duurzaam varkensvlees is 100% Nederlands. Daardoor zijn lange transporten niet nodig en is er geen gesleep met dieren.
  • We weten waar het vlees vandaan komt en kunnen het ook traceren. We kennen de boeren en werken met een vaste slachterij en vaste grossiers en slagers.
  • De boerderijen van de varkenshouders zijn veelal familiebedrijven; de boer woont echt bij zijn varkens en er werken meestal meerdere generaties uit de familie op de boerderij.
  • Al onze varkenshouders werken volgens dezelfde afspraken en worden daar ook op gecontroleerd. Daardoor weten we exact wat er met ons vlees gebeurt. Vanaf de boerderij tot (bijna) op uw bord.

Het Spaanse Iberico Varken

Oorsprong van het Iberico varken

Het Iberico varken komt uit Spanje, dicht bij de Portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen; het geheim van de smaak van het Iberico varken. De dikke stammen van de eikenbomen verraden de leeftijd van deze mooie bomen, sommige zijn al meer dan achthonderd jaar oud.
Deze bomen zijn door de Romeinen geplant en worden vandaag de dag goed onderhouden door de Spaanse boeren.

Voeding

Het absolute hoogtepunt komt tijdens de montanero. Dat is het seizoen waarop de rijpe eikels (biotta) van de bomen vallen. In deze periode, die van november tot maart duurt, eten de varkens de rijpe eikels. De varkens vinden deze zo lekker dat ze op dat moment hun varkenssnoet ophalen voor hun normale voeding van gras, paddenstoelen en wilde kruiden.

Het lekkerste vlees

Het vlees bevat onverzadigde vetzuren (intramusculair vet) dat smelt in de mond. Een ware delicatesse en smaakbeleving. Wij hebben voor u dit unieke vlees altijd vers op voorraad. Laat u dus eens verwennen door deze ware smaaksensatie. Vraag er gerust naar in onze slagerij, wij helpen u graag.

In ons assortiment
  • Iberico Chuletta's (karbonade)
  • Iberico Salchichas Crudo (saucijsjes)
  • Iberico Salchichas Picamente (saucijsjes)

Kom gerust langs en ervaar de uitstekende kwaliteit van ons varkensvlees!

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.